Історія села Сторожниця в період Радянського Союзу - Готра Ян; Hotra Ján (Кафедра історії та суспільних дисциплін, 2022)
Резюме. В цій дослідницькій роботі ми розглянемо історію села Сторожниця за період Радянського Союзу з 1945 року по 1991 рік. Також ми детально розглянемо життя Сторожницької школи яка на початку була 7 річною, історію створення і функціонування колгоспу імені Йосипа Сталіна і стан релігії в селі протягом вибраного періоду на прикладах римо–католицької та греко– католицької церков.
Őrdarma község története a Szovjetunió időszakában
Keywords: Сторожниця; Греко-католицька церква св. Кирила і Мефодія; Радянський Союз; сільське господарство; колгосп