Az „Y” és „Z” generációk utazási szokásainak összehasоnlító elemzése kérdőíves felmérés alapján Kaszonyi kistérségben (Beregszászi járás) - Ködöböcz Csaba; Кедебец Чаба (Földrajz és Turizmus Tanszék, 2025)
A dolgozat célja a Kaszonyi kistérség lakosainak utazási szokásainak generációs összehasonlítása. A vizsgálat két fő csoportot különít el: az Y és a Z generációt. Ezen csoportok utazási szokásainak elemzése rávilágít arra, hogy miként alakulnak a preferenciák, lehetőségek és motivációk az életkor függvényében. A választott térség – Kaszony és környéke – különösen érdekes terepe a kutatásnak, hiszen egy olyan kistérségről van szó, ahol a turizmus nem tartozik a legfőbb gazdasági ágazatok közé, mégis megfigyelhetők bizonyos fejlődési irányok és lehetőségek. A helyi lakosok utazási szokásainak feltérképezése hozzájárulhat a térség turizmusának célzott fejlesztéséhez is.
Порівнянльний аналіз досвіду подорожування поколінь «Y» та «Z» мешканців Косонської ТГ (Берегівський район) на основі анкетного опитування
Keywords: Y generáció; Z generáció; Kaszonyi kistérség; Покоління Y; Покоління Z; Косонська ТГ