Формування облікової політики ІТ-підприємств - Олена Лаговська; Лоскоріх Габріелла; Olena Lagovska; Gabriella Loskorikh; Loszkorih Gabriella (Modern Economics, 2020)
Резюме. Досліджено специфіку діяльності ІТ-підприємств та праці науковців в частині питань формування облікової політики. Узагальнено об’єкти та елементи облікової політики для ІТ-підприємств. Обґрунтовано специфіку визначення елементів облікової політики для таких об’єктів: нематеріальні активи; витрати майбутніх періодів та незавершене виробництво; забезпечення; доходи; витрати. Наголошено на необхідності приділення особливої уваги організації аналітичного обліку на ІТ-підприємстві та закріплення обраного підходу в наказі про облікову політику. Результати дослідження можуть бути використані керівниками та головними бухгалтерами ІТ-підприємства при формуванні або перегляді його облікової політики. Наведені пропозиції в частині обґрунтування об’єктів та елементів облікової політики можуть бути взяті за основу при розробці методичних вказівок щодо організації та ведення бухгалтерського обліку на ІТ-підприємствах.

Abstract. In order to ensure the sustainable development of IT enterprises, timely submission of information in certain sections is necessary. An important tool in this task is accounting policy, the formation of which in IT enterprises has its own peculiarities. Given the rapid development of this field only in recent years, this issue is practically not researched among scientists and has a number of unresolved aspects in practice. The results of the study can be used by executives and chief accountants of IT companies when formulating or reviewing their accounting policies. The following suggestions regarding the justification of objects and elements of accounting policies can be taken as a basis for the development of methodological guidelines for the organization and accounting of IT enterprises.
Formation of Accounting Policy in IT Enterprises
Keywords: IT company; accounting organization; accounting policy; element of accounting policy; object of accounting policy; ІТ-підприємство; організація обліку; облікова політика; елемент облікової політики; об'єкт облікової політики