Hagyományok, nemzeti értékek Kárpátalján - Espán Margaréta; Ешпан Маргарита (PP Melnik M, 2015)
A kiadvány a Kárpátalja hetilap hasábjain megjelent, a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület kezdeményezésére elindított cikksorozat anyagait tartalmazza. A Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület 2012-ben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával az Ungvári, Munkácsi, Beregszászi és Nagyszőlősi járás 90 településén végzett kérdőíves kutatást, melyben a helyi értékekre, hagyományőrző tevékenységet végző személyekre kérdeztek rá. A gyűjtés eredményeit felhasználó, 73 részes cikksorozat 2013 augusztusa és 2015 áprilisa között jelent meg a Kárpátalja lap hasábjain, 77 települést mutatva be. Feledésbe vesző szokások, mesterségek elevenednek meg a riportalanyok emlékei alapján.
https://issuu.com/molnar007/docs/2016-04-18_121130
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00002590
Keywords: Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület; kárpátaljai hungarikummozgalom; nemzeti értékek