A Rákóczi-szabadságharc az ukrajnai történelemtankönyvekben - Szamborovszkyné Nagy Ibolya; Самборовскі-Нодь Ібоя; Ibolya Szamborovszky-Nagy (PoliPrint Kft., 2006)
A szerző öt ukrán és egy magyar nyelvű tankönyvben vizsgálja, hogyan jelenik a Rákóczi-szabadságharc. A felvezető rész után az alábbi kérdésekre keresi a választ: Van-e egyáltalán szó benne a Rákóczi-szabadságharcról? Ha igen, hogyan mutatják be, mire fektetik a hangsúlyt? Van-e a témához kapcsolódó forrás vagy kép? Mire használható ez fel a tanórán?
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/107178
Keywords: történelemtankönyv; Rákóczi; Kárpátalja