Порівняльний аналіз бухгалтерського балансу Угорщини та України: правові, організаційні та практичні аспекти - Ганусич Вероніка; Veronika Hanusych; Hanuszics Veronika; Шімон Віолетта; Violetta Shimon; Simon Violetta (ФОП Кошовий Богдан-Петро Олегович, 2024)
Резюме. Стаття присвячена порівняльному аналізу бухгалтерського обліку та фінансової звітності в Україні та Угорщині. Основна мета дослідження— виявити схожості та відмінності між системами обліку цих двох країн,визначити їхній вплив на прозорість фінансової звітності, а також проаналізувати, як ці особливості можуть впливати на прийняття управлінських рішень. У ході дослідження використовувались методи порівняльного аналізу,систематизації, узагальнення нормативної документації та інтерпретації результатів.

Abstract. The article is devoted to the comparative analysis of accounting andfinancial reporting in Ukraine and Hungary. The primarypurpose of the study is toidentify similarities and differences between the accounting systems of these twocountries, determine their impact on the transparency of financial reporting, andanalyze how these features influence managerial decision-making. The study uses themethodsof comparative analysis, systematization, generalization of regulatorydocuments, and interpretation of results.
Comparative analysis of the balance sheet of Hungary and Ukraine: legal,organizational, and practical aspects
https://a-economics.com.ua/index.php/home/issue/view/4
Keywords: фінансова звітність; бухгалтерський облік; Україна; Угорщина; IFRS; порівняльний аналіз; структура балансу; стандартизація; управлінські рішення; IFRS; comparative analysis; accounting; Ukraine; Hungary; financial reporting; standardization; balance sheet structure; managerial decisions