Másodrendű felületek a középiskolai matematikában - Séra Tamás; Шера Томаш (Matematika és Informatika Tanszék, 2022)
Ezt a diplomamunka témát azért választottam hogy mélyebb rálátást tudjak biztosítani a másodrendü felületek és mikéntjük lényegébe. Ebben a diplomamunkában átnézzük a másodrendü felületek alkotásának modszerét. És ezen kívül tipusaikat vagyis különböző fajtáik sajátosságait és különbségeiket. Valamint példafeladatokkal demonstráljuk a sajátosságaik különböző nyuánszait.
Поверхні ІІ порядку в шкільному курсі математики
Keywords: másodrendű felületek; matematikaoktatás; поверхні другого порядку; навчання математики