Комунікативні стратегії спеціалістів немовних ВНЗ - Врабель Томаш; Tomash Vrabel; Vrábely Tamás (О. Зень, 2016)
Резюме. Стаття присвячена аналізу правил вербальної взаємодії в англомовній комунікативній культурі, наводяться відмінності правил мовної поведінки в англомовному й україномовному середовищі. Автор описує макростратегії маневрування й дистанціювання. Він доходить висновку, що оволодіння комунікативними стратегіями дозволяє використовувати іноземну мову як засіб міжкультурної комунікації у ситуаціях щоденної та соціально-культурної сфер спілкування, як інструмент пошуку й аналізу іноземних джерел інформації і як засіб професійної комунікації.
Keywords: комунікативні стратегії; англомовна комунікативна культура; макростратегія маневрування; макростратегія дистанціювання