Податок на додану вартість як об'єкт бухгалтерського обліку - Макарович Вікторія; Makarovics Viktória; Vyktorya Makarovych; Вейгеші Віталіна; Veigesi Vitalina (Liha-Pres, 2024)
Резюме. У тезах розглядається податок на додану вартість (ПДВ) як важливий елемент системи оподаткування та об’єкт бухгалтерського обліку. Акцент зроблено на методології відображення ПДВ у бухгалтерському обліку відповідно до чинного законодавства України. Проаналізовано типові господарські операції, пов’язані з нарахуванням, сплатою та відшкодуванням ПДВ, а також розкрито проблемні аспекти обліку та звітності цього податку в умовах постійних змін податкової політики.
Keywords: Податок на додану вартість (ПДВ); бухгалтерський облік; податковий кредит; податкове зобов’язання; податкова звітність