A presematikus szakasz ember-, ház- és faábrázolása - Berghauer-Olasz Emőke; Бергхауер-Олас Емйовке (KMPSZ, 2005)
Amikor egy gyermekrajzot próbálunk definiálni, elsősorban a fantáziajáték fogalma merül fel. Amikor egy gyermek nem vesz részt a játéban, oldalra vonul, s rajzban eleveníti meg mindazt a belső feszültséget, örömet és kíváncsiságot, mely a mindennapokban körbefogja. Rajzaiban különböző feszültségelemek jelennek meg, új élményei korábbi tapasztalatokhoz kapcsolódnak, több ismétlődési folyamatokon mennek keresztül, mire fantáziaelemmé változnak.
(Az ember-, ház- és faábrázolás fejlődése)
Keywords: presematikus szakasz; gyermekrajz; ember-ház és faábrázolás; fejlődéslélektan