Вплив угорського чинника на особливості партійної конкуренції в Закарпатській області - Шелемба Михайло; Shelemba Mykhaylo; Шелемба Марта; Shelemba Marta („RIK-U” Kft., 2018)
Резюме. Партійна конкуренція виступає однією з основних складових політичної конкуренції в суспільстві на різних рівнях і пов’язана з рівнем електоральних переваг, станом мобілізації громадянського населення для участі у виборчих процесах. Теоретико-методологічний та практичний інтерес політичної науки щодо дослідження питань партійної конкуренції пов’язаний як із змінами та розвитком партійної системи, так і з потребою створення новітньої історії формування цього явища в електоральному просторі. Створення масштабної бази розвитку партійної конкуренції в рамках виборчих процесів на різних рівнях дозволяє також здійснювати порівняльний аналіз на рівні країн. З урахуванням того, що в Україні триває процес становлення партійної системи, аналіз розвитку партійної конкуренції вважаємо актуальним та таким, що розширює науково-практичну базу дослідження. Важливим аспектом формування картини партійної конкуренції в Закарпатській області є вплив угорського чинника.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: Закарпатськa область; партійна конкуренція