Az anyák halálozása, abortuszok, házasságok és válások alakulása Leningrádban 1942–1943 között - Révai Tamás; Tamas Revai (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-"Grafika" Kiadó, 2015)
A tanulmány az anyák halálozását, az abortuszok, a házasságok és válások alakulását tekinti át Leningrádban 1942–1943 között. Összefoglalja táblázatokban is a rendkívüli élethelyzetben megfigyelhető változásokat. Részletesen elemzi és bemutatja a változások hátterét és a kiváltó okokat is.

Резюме. У статті розглянуто кількісні показники смертності матерів, абортах, шлюбах і розлученнях у Ленінграді протягом 1942-43 років. У формі таблиць узагальнено зміни, що спостерігалися в надзвичайній ситуації. Детально проаналізовано передумови та причини таких змін.

Abstract. The study reviews maternal mortality, abortion, marriage and divorce tendencies in Leningrad during the years 1942-43. The author additionally summarizes in tables the changes incurred by the difficult life situation, giving a detailed analysis of their root causes.
Maternal Mortality, Abortion, Marriage and Divorce Tendencies in Leningrad in 1942–1943
Кількісні показники смертності матерів, абортів, шлюбів і розлучень у Ленінграді протягом 1942–1943 років
https://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/Acta2015.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00000563
Keywords: leningrádi blokád; abortuszok; anyák halálozása; házasságok; válások