Санаторії Закарпаття як засіб відродження людського капіталу України - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina; Ковальська Леся; Kovalska Lesia; Безрученков Юpiй; Bezruchenkov Yuriy (Растр-7, 2023)
Резюме. Серед основних завдань, які постали перед Україною в період загострення російської агресії – відродження людського капіталу: відновлення здоров’я як учасників бойових дій, так і цивільного населення. Мова йде про необхідність медичної, психологічної та фізичної реабілітації. Чи має Закарпаття необхідні ресурси, щоб долучитися до цього процесу? З одного боку, це єдиний регіон, який не зазнав руйнувань після повномасштабного вторгнення, має значні природно-лікувальні ресурси та розвинену санаторно-курортну інфраструктуру. З іншого, щоб визначити кількісні та якісні можливості регіону, необхідно проаналізувати наявний стан санаторно-курортної сфери та встановити перелік стримуючих факторів, які потребують першочергової уваги. Саме цим проблемам присвячене дане дослідження.
Keywords: санаторій; Закарпаття; людський капітал