До питання діагностики психологічної готовності студентів до розв`язання професійних конфліктів - Конц Тімеа; Konts Timea; Koncz Tímea (Київський національний торговельно-економічний університет, 2016)
Резюме. Психологічна готовність до розв’язання професійних конфліктів - це комплекс знань, умінь та навичок, особистісних якостей фахівця, який забезпечує конструктивне сприйняття та продуктивне врегулювання конфліктів у професійно-управлінській взаємодії. Розкрито психологічну готовність як на особистісному (передбачає вивчення готовності як комплексу інтегрованих, але різнорідних властивостей, що розрізняються за місцем і функціями в регуляції діяльності), так і на функціональному (виявлення процесуальних якостей, безпосередньо значимих для діяльності) рівнях. Ситуативними передумовами виявлення конфліктності особистості виступають: незадоволеність актуальної потреби, почуття невизначеності, невпевненості, дезорієнтованість, втома, нестійкий настрій, підвищена збудливість, навіюваність, недостатня або викривлена поінформованість. Таким чином, описані методики дозволяють визначати психологічну готовність студентів вищих навчальних закладів до розв’язання професійних конфліктів у майбутній практичній діяльності.
Keywords: конфлікт; студенти; психологічна готовність