Matematika tanulásának vizualizációja számítógépes programok és technológiák segítségével - Temető Ádám; Теметев Адам; Sztojka Miroszláv; Стойка Мирослав; Stoika Myroslav (II. RFKMF, 2024)
Mivel a számítógépek és mobil eszközök használata ma már elválaszthatatlan része mindennapi életünknek, különösen a diákok esetében, felmerül egy aktuális feladat, hogyan lehet a matematikát vizualizálni a modern információs és kommunikációs technológiák segítségével. Az óra megkezdése előtt a tanár mindig konkrét célt tűz maga elé, amit ezen az órán el akar érni - legyen az oktatási, fejlesztési vagy nevelési cél. Az oktatási elvek szempontjából a módszertani célok a legfontosabbak és legfontosabbak, azok megvalósítása segíti a hatékonyabb és alaposabb információs és kommunikációs technológiák (IKT) bevezetését az oktatási folyamatba.
Вивчення математики завдяки візуалізації комп'ютерними програмами та технологіями
Visualization of studying mathematics using computer programs and technologies
Keywords: számítógépes programok; vizualizáció; matematika