A kontextus szerepe a fordításban - Lechner Ilona; Ilona Lekhner; Лехнер Ілона („RIK-U” Kft., 2018)
Az absztrakt a konferencián kiállított és bemutatott poszter bővebb, kifejtett változata, melynek központi témája a kontextus és a relevancia szerepe a fordításban. A szakirodalmi összefoglalót követően a téma jellegzetességeit az Európai Unió hivatalos honlapjáról származó, különböző nyelvre lefordított cikkek elemzése által mutatom be. Ezáltal világítok rá a relevanciára, mint a transzlatorika központi fogalmára.
http://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2018/11/Multicult-Diversity_Book-of-Abstracts_23-10-2018.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00006453
Keywords: pragmatika; kontextus; relevancia; fordítás