A Nagypaládi Móricz Zsigmond Középszintű Oktatási Intézmény, a Péterfalvai Kölcsey Ferenc Középiskola és a Péterfalvai Magyar Tannyelvű Református Líceum nyelvi tájképének összehasonlító vizsgálata - Bányai Barbara; Баньої Борборо (Filológia Tanszék, 2025)
A munka célja a Nagypaládi Móricz Zsigmond Középszintű Oktatási Intézmény, a Péterfalvi Magyar Tannyelvű Református Líceum és a Péterfalvi Kölcsey Ferenc Alap- és Középfokú Oktatási Intézmény nyelvi tájképének összehasonlítása és vizsgálata. A 2021-es reformok bevezetése az intézmények neveinek megváltoztatását is magával hozta. Az általam vizsgált három iskola neveiben is történtek átalakítások: Péterfalvi Kölcsey Ferenc Középiskola helyett Péterfalvi Kölcsey Ferenc Alap- és Középfokú Intézmény lett. Illetve a további nagypaládi intézmény nevében is jelentős változtatás történt. A líceum nevében nem történt változás.
Порівняльне дослідження мовного ландшафту навчального закладу середнього рівня імені Жигмонда Моріца с. Велика Паладі, Середньої школи імені Ференца Кельчеї та Реформатського ліцею с. Пийтерфолва
Keywords: Nagypaládi Móricz Zsigmond Középszintű Oktatási Intézmény; nyelvi tájkép; Péterfalvai Kölcsey Ferenc Középiskola; Péterfalvai Magyar Tannyelvű Református Líceum