A turisztikai magatartás változása a COVID-19 járvány hatására Kárpátalja lakossága körében - Kovács Júlia; Ковач Юлія (Földtudományi és Turizmus Tanszék, 2021)
A járvány hatására a fogyasztói magatartás alapjaiban változott meg az egész világon. Szakdolgozatomban szeretnénk felmérni, hogy milyen módon változott a COVID-19 hatására a turisztikai magatartás Kárpátalja lakosainak körében. Választásom azért esett erre a témára, mivel véleményem szerint nem csak globálisan okozott óriási változásokat az idegenforgalomban ez a világjárvány, hanem a szűkebb környezetünkben is nagymértékben befolyásolja mindannyiunk életét. Dolgozatomban a COVID- 19 járvány jelenlegi hatásai mellett szeretnénk választ kapni a járvány előtti turisztikai magatartásról és a jövőbeli tervekről, hogy azok egyfajta viszonyítási alapként szolgáljanak számunkra. A feltárt ismeretek majd segítségül szolgálhatnak mind a turisztikai szakembereknek, a vendéglátásban tevékenykedőknek, a döntéshozóknak.
Зміна туристичної поведінки внаслідок пандемії COVID-19 серед мешканців Закарпатської області
Keywords: COVID-19; Закарпаття; туризм; туристична поведінка; Kárpátalja; turizmus; turisztikai magatartás