A botanikus kertek feladatai - Kopor Zoltán; Копор Золтан; Kopor Zoltan; Kázmér Éva; Казмер Єва; Molnár Krisztina; Молнар Крістіна (KMPSZ, 2023)
A botanikus kert kifejezés a hortus botanicus latin eredetű szavakból ered. A botanikus kertek olyan intézmények, amelyek nyilvántartott élőnövény-gyűjteményt tartanak fent a kutatás, megőrzés, bemutatás, ismeretterjesztés céljából. (Peter Wyse Jackson) A botanikus kertek olyan élőnövény-gyűjtemények, melyekben a növények pontosan nyilvántartottak, megfelelően dokumentáltak, oktatási és tudományos célokat szolgálnak, a bemutatás, ismeretterjesztés és kikapcsolódás helyszínei.
Keywords: botanikus kertek; Ukrajna