Міжнародний досвід використання е-аудиту як інструменту підвищення ефективності системи адміністрування податків - Рудь О.; Rudj O. (ФОП Сабов А. М., 2019)
Резюме. Протягом останнього десятиліття електронні форми контролю, що базуються на перевірці електронної податкової та бухгалтерської звітності платників податків набули поширення в багатьох країнах світу. Це стало можливим завдяки розробці у 2005 році спеціального стандарту електронної звітності – Standard Audit File for Tax (SAF-T), яка в свою чергу стала результатом процесу стандартизації форматів бухгалтерського обліку, започаткованого Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) ще в 90-х роках минулого століття1 . SAF-T (стандартний файл аудиту для оподаткування) – це стандартний електронний формат, призначений для здійснення електронної перевірки (е-аудиту) завдяки спеціальному програмному забезпеченню, який використовується для збору та обміну даними бухгалтерського обліку (за даними головної книги, дебіторської заборгованості, кредиторської заборгованості, основних засобів, запасів тощо). Стандарт є легким у використанні і визначає, які облікові дані необхідно обмінювати, а також структуру даних. SAF-T підходить для всіх видів податків, проте не звільняє від обов’язку підготовки та подання податкової звітності відповідно до вимог національного законодавства.
Az e-audit használatának nemzetközi tapasztalata, mint az adózási rendszer hatékonyságjavításának eszköze
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: е-аудит; адміністрування податків; податок