Актуальні проблеми навчання української мови в національній школі в умовах білінгвізму - Джанда Галина; Dzsanda Galina; Halyna Dzhanda („RIK-U” Kft., 2019)
Резюме. У роботі представлено теоретичні засади проблеми білінгвізму як стану мовної ситуації в полікультурному суспільстві, визначено основні напрямки розвитку мовної політики і мовної освіти в Україні, а також окреслено вирішальні чинники успішного опанування українською мовою як другою, неспорідненою мовою представниками національних спільнот.

Abstract. The theoretical basics of problems of bilingualism as a language phenomenon in a multicultural surrounding are presented and principal directions of development of the language policy and language education in Ukraine are defined as well as key aspects of successful language acquisition of a second unrelated language by representatives of national communities are outlined in the study.
Az ukránnyelv-tanítás aktuális kérdései a nemzetiségi kisebbségi iskolák kétnyelvű közegében
Current problems of ukrainian language learning in ethnic minority schools in the context of bilingualism
http://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2019/04/Final-Pedagogical_conf_2019_03_28-29.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00007073
Keywords: мовна освіта; мовна ситуація; двомовність (білінгвізм); рідна мова; державна мова; друга мова; спорідненість мов; засвоєння мови; вільне володіння мовами; мовне оточення