Az ukrán nyelvpolitika új iránya és az ország nemzetközi kötelezettségvállalásai - Csernicskó István; Tóth-Orosz Enikő; Черничко Степан; Товт-Орос Еніке; Csernicsko Istvan (Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége, 2020)
Az elmúlt néhány évben Ukrajna több olyan jogalkotási lépést hajtott végre, amelyek közvetlenül érintik a nyelvhasználat rendjét és a nyelvi jogokat. Az alábbiakban azt vizsgáljuk meg, hogy egy független nemzetközi testület, mégpedig az Európa Tanács Szakértői Bizottsága jelentése alapján Kijev hogyan teljesíti a Regionális vagy kisebbségi nyelvek európai kartája ratifikációja során vállalt kötelezettségeit.
Keywords: nyelvpolitika; Ukrajna; nemzeti kisebbség