Архетипна основа сучасного українського політичного міфотворення - Лариса Кравець; Larysa Kravets; Kravec Larissza (Міжнародний гуманітарний університет, 2019)
Резюме. У статті описано основні ознаки політичного міфу. Акцентовано архетипну основу сучасного політичного міфотворення. На матеріалі промов екс-президента України П. Порошенка змодельовано політичний міф та доведено його кореляцію з українською лінгвокультурою. Виявлено та проаналізовано архетипи політичного міфу

Abstract. The article describes the main features of a political myth. Emphasizes the archetypical basis of modern political myth-making. The author modeled on the material of the speeches of the ex-president of Ukraine P. Poroshenko a political myth and proved its connection with the Ukrainian culture. The author analyzed the archetypes of the political myth.
The archetypical basis of modern Ukrainian political myth-making
Keywords: міф; політичний міф; політичний дискурс; архетип