Innovációs technológiák fejlődése a tehetséggondozásban - Tadeyeva Мaria; Tadeyev Petro; Pavlovics Judit; Юдіта Павлович; Judit Pavlovich (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2024)
A modern társadalomban a tudomány és technológia terén gyors változások érték a tanulási technológiákat is, amelyek innováción alapulnak, folyamatosan újulnak a meghatározott szakterületeken, többek közt a tanulók és hallgatók tanítási folyamatában. A modern oktatási szféra innovációinak felhasználása és ezek hatékonysága az iskolai és felsőoktatás minőségi mutatóinak javításában leginkább megfigyelhető a tehetséges, magas értelmi képességekkel rendelkező diákok oktatása során. Ráadásul a mai tehetséges gyerekek a jövő újítóinak generációját jelentik a 21. század társadalmi életének minden területén, akiknek szüksége van innovatív technológiák és a legújabb módszerek használatára az oktatásukkor.
Development of innovative technologies in talent management
Keywords: innovációs technológiák; tehetségesek oktatása; információs és kommunikációs technológiák; új programok a tehetséggondozásban; külföldi tapasztalat