Управління ризиками в ІТ-компаніях через інструменти штучного інтелекту та використання облікової інформації - Володимир Шпак; Андрій Папінко (II. RFKMF, 2024)
Резюме. В умовах нестабільності та невизначеності функціонування бізнесу, усі економічні агенти постійно перебувають під загрозою виникнення різноманітних ризиків. Для попередження чи зниження негативного впливу ризиків на компанію впроваджуються процеси управління ними, які потребують постійного удосконалення. Особливості бізнес-моделей ІТ-підприємств вимагають особливої уваги до управління ризиками, а також інформаційного супроводу цього процесу. Однією з особливостей ІТ-бізнесу є інноваційність діяльності та інтелектуальний характер створюваної продукції чи наданих послуг, які не мають матеріального вираження, а тому інноваційні ризики є основними в цій галузі. С. Легенчук, Н. Валінкевич та І. Вигівська виділили можливі сценарії розвитку діяльності підприємств залежно від настання або ненастання інноваційних ризиків, визначаючи основою інформаційного супроводу процесу управління ризиками «внутрішню звітність у частині запропонованих облікових резервів як складової інформаційного забезпечення системи управління ризиками інноваційної діяльності» (1, С. 174 - 184).
Risk management in IT companies through artificial intelligence tools and utilization of accounting information
Kockázatkezelés az informatikai vállalatoknál a mesterséges intelligencia eszközeivel és a számviteli információk felhasználásával
Keywords: управління ризиками; штучний інтелект