A kárpátaljai mikro és kisvállalkozások versenyképességének növelése a marketing eszközök segítségével - Magurszka Rita; Магурська Р. (ФОП Сабов А. М., 2019)
Az elmúlt néhány évben megnőtt a Kárpátalja vállalkozások száma, főként az Egán Ede gazdaságfejlesztési program lehetőségeinek köszönhetően. A vállalkozás indítás nehéz feladat, akár rendelkezünk már üzleti tapasztalattal, akár nem. Milyen üzletet indítsak? Milyen szolgáltatást keresnek? Milyen terméket vennének meg az emberek? A cégalapítás adminisztrációs buktatóin küszködve azonban már lépésenként végig kell gondolni, miből is fog állni az üzleti terv, milyen marketingstratégia az, amivel belépünk álmaink piacára. Az első kérdés: szeretjük-e őszintén a vállalkozást, amit indítani szándékozunk? A bátor fiatal vállalkozók ötletei a piaci rést kihasználva betörhetnek a piacra, de az ötlet mellett el is kell adni a terméket vagy szolgáltást. Megfigyelhetünk szinte minden településen Kárpátalján új vállalkozásokat vagy éppen régi vállalkozásokat új köntösben, mely a vállalkozások egymás számára konkurenciát jelenthetnek.
Підвищення конкурентоспроможності закарпатських мікро- та малих підприємств на основі маркетингових інструментів
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: mikrovállalkozás; kisvállalkozás; marketing