Новітні інструменти у проведенні внутрішнього аудиту небанківських фінансових установ - Бачо Роберт; Robert Bacho; Bacsó Róbert (ДВНЗ «УжНУ», 2019)
Резюме. У статті досліджено процес валідації у небанківських фінансових установах як елементу їх внутрішнього аудиту. Дано визначення терміну валідації з точки зору проведення внутрішнього аудиту у страхових компаніях. Встановлено підходи до проведення валідації у небанківських фінансових установах та сформовано зв’язок між валідацією як інструментом проведення внутрішнього аудиту та державним регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Обґрунтовано застосування валідації у діяльності страхових компаній, що дозволяють здійснювати об’єктивну оцінку позичальників та контрагентів, розрізняти та виділяти справжні (реальні) ризики, а також забезпечують правильну та послідовну оцінку ризиків у процесі функціонування страхової установи. Основні наукові положення статті можна використовувати у практиці страхових підприємств та інших небанківських фінансових установ, а також бути використані для вдосконалення нормативно-правової бази регулювання процесів на ринках фінансових послуг України у частині посилення якості проведення аудиту, а також можуть виступати концептуальною основою імплементації вітчизняного законодавства до вимог ЄС.
Редакційний штат: http://visnyk-ekon.uzhnu.edu.ua/about/editorialTeam
Зміст: http://visnyk-ekon.uzhnu.edu.ua/issue/view/11145
Keywords: валідація; внутрішній аудит; страхова компанія; державне регулювання; аудит