Фінансове забезпечення вищої освіти в умовах активізації міграційних процесів - Лалакулич Марія; Lalakulych Mariya; Lálákulics M. (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola-"RIK-U" Kft., 2019)
Резюме. У статті охарактеризовано модель фінансового забезпечення вищої освіти, виділено його складники. Проаналізовано місце України за Індексом глобальної конкурентоспроможності, результати національного дослідження «Молодь України 2018» та видатки державного бюджету на вищу освіту. Досліджено проблему міграції українських абітурієнтів у зв’язку з фінансовим забезпеченням закладів вищої освіти України.

A tanulmányban a felsőoktatás pénzügyi támogatásának modellje és annak alkotóelemei kerülnek bemutatásra. Elemezzük Ukrajna helyét a globális versenyképességi index alapján, illetve az „Ukrajna Ifjúsága 2018” nemzeti felmérés eredményeit és az állami költségvetés kiadásait a felsőoktatásra. Megvizsgáljuk az ukrán felvételizők migrációs problémáit az ukrán felsőoktatási intézmények pénzügyi támogatásával összefüggésben.
https://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2021/02/limes-2019_tom-vi_vi-evfolyam.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00008405
Keywords: вища освіта; фінансування; міграція