Kárpátalja örökségturisztikai vonzerőinek keresleti tendenciái - Fodor Gyula; Berghauer Sándor; Фодор Дюло; Бергхауер Олександр (Didakt Kft., 2015)
Kárpátalja, mint idegenforgalmi célterület jelentős kulturális erőforrásokkal rendelkezik. A megye kulturális örökségének kialakulásában a főszerepet a sajátos földrajzi elhelyezkedés, a lakosság változatos nemzetiségi összetétele és a vallási sokszínűség játszotta. E tényezők együttese a múltban olyan kulturális hátteret teremtett, amely napjainkban is komoly befolyást gyakorol a vidék turizmusára. Ennek megfelelően, vizsgálataink legfontosabb célja a kárpátaljai kulturális értékek turizmusban betöltött szerepének feltárása, értékelése volt, megvizsgálva azok fontosabb összetevőit, a velük kapcsolatos folyamatokat és trendeket.
Тенденції попиту привабливостей спадщинного туризму Закарпаття
Keywords: örökségturizmus; turisztikai kereslet; turisztikai attrakció; Kárpátalja