Визначення перспектив розвитку лікувально-оздоровчого туризму в Закарпатті на основі аналізу використання мінеральних вод - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina (Львівський національний університет природокористування, 2023)
Резюме. Найбільші виклики, які стоять сьогодні перед країною – це здобути Перемогу і зберегти людський потенціал. Ми, як фахівці сфери туризму, можемо і повинні докласти свої зусилля до розвитку лікувально-оздоровчого туризму, що забезпечить відновлення фізичного та психічного здоров’я громадян України як у цей складний час, так і в перспективі. Лікувально-оздоровчий туризм базується на природних лікувальних ресурсах, серед яких мінеральні і термальні води, лікувальні грязі та озокерит, ропа лиманів та озер, морська вода, природні об’єкти і комплекси із сприятливими для лікування кліматичними умовами [2]. Закарпаття – не просто регіон з потужними природними лікувальними ресурсами, мережею санаторіїв, оздоровчих та туристичних комплексів. Сьогодні це практично єдиний регіон, інфраструктура якого не постраждала від російських бомбардувань. Це регіон, якому судилося стати оздоровницею №1 для народу України.
Keywords: лікувально-оздоровчий туризм; Закарпаття; мінеральні води