Особливості обліку в ОСББ в Україні та Угорщині - Ганна Головчак; Holovcsák H. (ФОП Сабов А. М., 2019)
Резюме. За роки незалежності в системі управління та фінансування на ринку житловокомунальних послуг України відбулися значні зміни. Приватизація муніципального та державного житла призвела до значного збільшення питомої ваги приватного житла. Проте головна мета ˗ передавання багатоквартирних будинків і прибудинкових територій у реальне управління власників ˗ не досягнута через складнощі утворення та діяльності об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Інституційні зміни, які відбуваються в економіці, торкнулись і житлово-комунальних підприємств. Вони пов’язані з приватизацією та роздержавленням, що дало змогу розпочати формування приватного сектора, створювати муніципальні підприємства в межах розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіальної реформи.
A társasházak számviteli sajátosságai Ukrajnában és Magyarországon
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/bibBRF00007679
Keywords: об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ); Українa; Угорщинa