Місце міжнародних регіональних об’єднань та транснаціональних корпорацій в сучасній територіально-політичній організації світу - Мирослав Дністрянський; Miroslav Dnistryanskyi; Dnyisztrjanszkij Miroszlav (PoliPrint Kft., 2011)
Резюме. Розкрито характер та механізми впливу міжнародних регіональних об’єднань та транснаціональних компаній на трансформацію політичного простору світу. Проаналізовано суперечності їхніх взаємин із національними економіками. Обґрунтовано доцільність збереження провідної ролі системи національних держав в територіально-політичній організації світу.

A tanulmány feltárja a regionális nemzetközi szervezetek és multinacionális gazdasági társaságok hatásának a jellegét és mechanizmusát a világ politikai térszerkezetének az átalakulására. A szerző elemzi a nemzetgazdaságokkal való kölcsönhatásaik ellentmondásait. Megalapozza a nemzetállami rendszer vezető szerepe fenntartásának a célszerűségét a világ politikai térszerveződésében.
http://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/acta2011_1.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/137286
Keywords: міжнародні регіональні об'єднання; територіально-політична організація; транснаціональна корпорація