Споживачі послуг санаторно-курортного туризму: зміна мотивів подорожі - Щука Галина; Shchuka Halyna; Scsuka Halina (ФОП Цьома С. П., 2024)
Резюме. Встановлено, що внаслідок економічних, політичних, соціальних, демографічних та інших зрушень у нашій країні змінився ринок санаторно-курортного туризму: посилилася його диверсифікація та комерціалізація. На базі санаторіїв сформувалися різні типи лікувально-оздоровчих та оздоровчих закладів, кожен з яких має свого цільового споживача, мотиви якого відрізняються від традиційного клієнта санаторію.

Abstract. It has been established that as a result of economic, political, social, demographic and other changes in our country, the market of sanatorium-resort tourism has changed: its diversification and commercialization have increased. On the basis of sanatoriums, various types of health and wellness facilities have been formed, each of which has its own target consumer, whose motives are different from the traditional client of the sanatorium.
Keywords: санаторно-курортний туризм; мотиви подорожі; споживач санаторно-курортних послуг