Обліково-аналітичне забезпечення діяльності IT-підприємств в Україні - Лоскоріх Габріелла; Gabriella Loskorikh; Loszkorih Gabriella; Перчі Оксана; Oksana Perchi; Pércsi Oxána (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2025)
Резюме. Монографію присвячено питанням удосконалення обліково-аналітичного забезпечення діяльності підприємств сфери ІТ. Для узгодження категоріального апарату розкрито сутність понять, які виступають результатом діяльності ІТ-підприємства, з позиції відображення їх в обліку. Узагальнено фактори, які впливають на вибір форми організації бухгалтерського обліку на ІТ-підприємстві, та визначено найбільш прийнятні варіанти за кожним з них. Обґрунтовано систему індикаторів ризиків ІТ-проєктів і систематизовано способи управління ризиками з визначенням можливостей застосування облікових інструментів. Значна увага приділена організації обліку витрат залежно від моделей організації бізнесу ІТ-підприємства. Розроблено форми управлінської звітності відповідно до інформаційних запитів, використання яких дозволяє здійснювати контроль за ходом виконання проєкту для ІТ-підприємств різного спрямування. Удосконалено організаційно-методичні положення аналізу ефективності ІТ-проєкту. Видання призначене для здобувачів вищої освіти економічних спеціальностей, аспірантів, наукових співробітників, викладачів, науковців і широке коло читачів, які поглиблено цікавляться проблемами розвитку бухгалтерського обліку та аналізу.
Keywords: облік; Україна; ІТ-підприємство; ІТ-проєкт