Фінансова безпека акціонерних товариств: теоретико-методологічний та практичний аспекти системного підходу - Пойда-Носик Ніна; Poyda-Nosyk Nina; Pojda-Noszik Nina (Чернігівський національний технологічний університет, 2020)
Резюме. Монографія присвячена дослідженню проблем забезпечення фінансової безпеки суб’єктів підприємництва акціонерної форми господарювання в Україні в умовах впливу сучасних економічних викликів і загроз. У монографії розкрито теоретико-методологічні засади фінансової безпеки суб’єктів підприємництва, систематизовано специфічні особливості фінансової безпеки акціонерної форми господарювання, розглянуто її місце і роль у системі національної економічної безпеки. Розкрито теоретичні основи застосування системного підходу у моделюванні системи забезпечення фінансової безпеки акціонерних товариств. Систематизовано детермінанти фінансової безпеки акціонерних товариств. Побудовано авторську методику оцінки рівня фінансової безпеки акціонерних товариств та здійснено аналіз рівня фінансової безпеки вітчизняних акціонерних товариств. Представлено систему й механізми забезпечення фінансової безпеки акціонерних товариств в умовах сучасного стану державного регулювання корпоративних відносин та з урахуванням вимог міжнародних стандартів. Монографія розрахована на студентів економічних спеціальностей, аспірантів, викладачів, науковців, працівників державних та комерційних структур і широке коло читачів, які поглиблено цікавляться проблемами фінансової безпеки на макро- та мікрорівні.
Монографія
Keywords: фінансова безпека; акціонерні товариства