Технологія «Zero trust» - Мальцев Андрій; Данько-Товтин Людмила (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
Резюме. Сучасна структура підприємств стає дедалі складнішою та комплекснішою. Одне підприємство може оперувати кількома внутрішніми мережами, віддаленими офісами з власною інфраструктурою та хмарними службами. Ця складність значно випередила застарілі методи кібербезпеки на основі периметру. Адже після прориву периметру нападникам відкритий шлях всередину організації. Ця проблема призвела до розробки нової моделі кібербезпеки, відомої як «zero trust» («нульова довіра»). Такий підхід насамперед зосереджений на захисті даних і послуг, але може бути розширеним, щоб включати всі активи підприємства / організації. Модель «zero trust» передбачає, що зловмисник присутній у середовищі, що належить підприємству, і що це середовище не є надійнішим ніж будь-яке інше.
Keywords: «zero trust»; «нульова довіра»; кібербезпекa