A nyelvi jogok Ukrajnában a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Kartája gyakorlati alkalmazása tükrében - Csernicskó István; Tóth-Orosz Enikő; Черничко Степан; Товт-Орос Еніке; Csernicsko Istvan (TK Kisebbségkutató Intézet, 2020)
Ahhoz, hogy a kisebbségek nyelvi és oktatási jogai körül Kijev, valamint a kárpátaljai magyarok és Budapest között kibontakozott vitában tisztábban lássunk, azt vizsgáljuk meg egy független testület (mégpedig az Európa Tanács Szakértői Bizottsága) 2017-ben kiadott jelentése alapján, hogyan teljesíti Kijev a Regionális vagy kisebbségi nyelvek európai kartája ratifikációja során vállalt kötelezettségeit.
(a Szakértői Bizottság legutóbbi jelentése alapján)
Keywords: nyelvi jogok; Ukrajna; gyakorlati alkalmazás; Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Kartája