Az 1941. évi náci Németország Szovjetunió elleni támadásának megjelenése a jelenlegi ukrajnai iskolai történelemtankönyvekben - Szamborovszkyné Nagy Ibolya; Самборовскі-Нодь Ібоя; Ibolya Szamborovszky-Nagy (Russica Pannonicana, 2011)
Jelen publikációban az 1941. évi náci Németország Szovjetunió elleni támadásának megjelenése kerül bemutatásra a jelenlegi ukrajnai iskolai történelemtankönyvek elemzése által.
Keywords: iskolai történelemtankönyvek; egyetemes történelmet taglaló tankönyvek; Ukrajna története tankönyvek