Kárpátaljai magyar iskolai értesítők adatbázisa - Balogh Lívia; Балог Лівія (PoliPrint Kft., 2009)
A publikáció adatai az Országos Széchényi Könyvtár, illetve az Állami Kárpátaljai Megyei Levéltár értesítőállományát közli. Figyelmébe ajánlom mindazoknak, akik Kárpátalja magyar iskoláinak történetével kívánnak foglalkozni. Az adattárban ábécérendben találják a településeket, majd az oktatási intézményeket, feltüntetve mellettük a levéltári jelzetet.

Резюме. Дана публікація створена з метою слугувати допоміжною базою даних для тих, хто цікавиться історією угорців в Закарпатті. В першу чергу нашим студентам повинна стати джерелом для їхньої дослідницької діяльності. Ця база даних поєднує відомості зібрані з двох великих архівів, а саме: Державного Архіву Бібліотеки ім. Сечені ( м. Будапешт), та Державного Архіву Закарпатської області ( м. Берегово), систематизовані в алфавітному порядку.
https://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/acta2009_1.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/123857
Keywords: Kárpátalja; magyar iskolai értesítők; Állami Kárpátaljai Megyei Levéltár; Országos Széchényi Könyvtár