Роль самоменеджменту фахівця соціономічної професії як засіб резистентності психосоматичному вигоранню - Кузьмінський Анатолій; Anatoliy Kuzminskyy; Kuzminszkij Anatolij („RIK-U” Kft., 2019)
Резюме.У статті розглядаються проблеми психосоматичного вигорання у фахівців соціономічної сфери. Подаються фактори, які сприяють уникненню синдрому професійного психофізичного вигорання. Наголошується на важливості володіння різними формами психологічного захисту, прийомами впливу на підсвідомість людини, а також психономічними прийомами. Стверджується, що однією з важливих умов резистентності психосоматичному вигоранню є позиція позитивного ставлення до життя.

Abstract. The article deals with the problems of psychosomatic burnout in the specialists of the socionomic sphere. The factors contributing to the prevention of occupational psychophysical burnout syndrome are presented. The importance of possessing various forms of psychological protection, methods of influencing the subconscious, as well as psychological techniques is emphasized. It is argued that one of the important conditions for resistance to psychosomatic burnout is a positive attitude towards life.
The role of self-management of specialists in the socionomic profession as a means of resistance to psychosomatic burnout
Az önmenedzselés szerepe a segítő hivatásban mint a pszichoszomatikus kiégés megelőzésének eszköze
http://kmf.uz.ua/wp-content/uploads/2019/04/Final-Pedagogical_conf_2019_03_28-29.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/bibBRF00007073
Keywords: фахівці соціономічної сфери; психосоматичне вигорання; психологічний захист; психономічна техніка