Volt-e püspökválasztás 1947 februárjában Kárpátalján? - Szamborovszkyné Nagy Ibolya; Самборовскі-Нодь Ібоя; Ibolya Szamborovszky-Nagy (Kárpátaljai Református Egyház, 2020)
A levéltárban megmaradt korabeli dokumentumok alapján próbáltuk rekonstruálni, hogy valóban volt-e 1947 februárjában püspökválasztás Kárpátalján vagy esetleg a nyelvváltás miatti félreértések okozták később az emlékezetben a torzulásokat.
Keywords: 1947-es püspökválasztás; Kárpátalja; Kárpátaljai Református Egyház; Bary Gyula