Теоретичні основи цифровізації та напрями цифрової трансформації підприємства - Лоліта Захарченко; Дмитро Маклецький (II. RFKMF, 2024)
Резюме. У сучасній цифровій економіці фундаментом є цифровізація, цифрові (електронні, віртуальні) дані стають ключовими засобами (факторами) виробництва, яке спирається на застосування цифрових технологій, зростає роль електронних послуг, електронного грошового обміну тощо. Цифрова економіка, за визначенням Світового банку, є системою економічних, соціальних і культурних відносин, заснованих на використанні цифрових інформаційнокомунікаційних технологій, а цифровізація пов’язана з проникненням таких технологій у різні сфери життя: промисловість, економіку, освіту, культуру, соціальну сферу.
A digitalizáció elméleti alapjai és a vállalkozások digitális átalakításának irányai
Theoretical Foundations of Digitalization and Paths for Enterprise Digital Transformation
Keywords: теоретичні основи цифровізації; цифрова трансформація; цифрова економіка