Етнiчне та мовне розмаїття України - Світлана Мельник; Melnyik Szvitlana; Melnyik Svitlana; Черничко Степан; Csernicskó István; Csernicsko Istvan (ПоліПрінт, 2010)
Резюме. В монографії розглядаються демографічне становище і правовий стан, аналізується освітня система національних та мовних меншин України, окреслюються теоретичні і практичні питання етнічної та мовної різноманітності держави. Робота виконана у рамках проекту „Поширення лінгвістичної відмінності: проспект підтримки та відродження мов меншин у новій Європі” (Dimensions of Linguistic Otherness: Prospects of Maintenance and Revitalization of Minority Languages within the new Europe).
Аналітичний огляд ситуації
https://www.kmf.uz.ua/hun114/images/konyvek/melnyik_csernicsko.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu/hu/record/-/record/132936
Keywords: етнічне розмаїття; Україна; мовне розмаїття