Különböző korosztályú lakosok környezettudatosságának összehasonlítása Beregszász lakosai körében - Боднар Барбара; Bodnár Barbara (Földtudományi és Turizmus Tanszék, 2022)
Jelenlegi kutatásomat Beregszász lakosainak körében tervezem megvalósítani. Szeretném megtudni elsősorban azt, hogy a város lakosai, mit gondolnak a környezettudatosságról, milyennek látják az őket körülvevő környezet állapotát. Továbbá kíváncsi vagyok, mit tesznek azért a mindennapokban, hogy megóvják a környezetet, vagy javítsák annak állapotát. Végül pedig, arra kérdeznék rá, hogy melyek azok a tényezők, amelyek gátolják, vagy esetleg elősegítenék a lakosságot abban, hogy nagyobb odafigyeléssel legyenek a környezet iránt. Úgy vélem minden apró cselekedet számít, ha a környezetünk megóvásáról van szó. Lehet, hogy a lehetőségeink korlátozottak, de ez ne tántorítson el attól a céltól, hogy egy szebb és élhetőbb környezetet hagyjunk a következő nemzedék számára. Nem számít, hogy fiatal vagy idős, ez mindenkinek egyaránt érdeke.
Порівняльний аналіз рівня екологічної свідомості представників різних вікових категорій населення м. Берегове
Keywords: környezettudatosság; Beregszász; екологічна свідомість; Берегове