Országgyűlési választások Beregszászban, 1861–1875 - Nagy Dóra; Надь Дора (Történelem- és Társadalomtudományi Tanszék, 2023)
A szakdolgozat az egykori Beregszász központú tiszaháti kerületben megrendezett országgyűlési választások történetét kívánja feltárni az októberi diplomától a Szabadelvű Párt megalakulásáig terjedő időszakban. A vizsgált időintervallumban négy választást (1861, 1865, 1869 és 1872) tartottak a Magyar Királyságban és Bereg megye területén.

Резюме. У дипломні роботі йдеться про парламент, який проходив у колишньому районі Берегхат та Тісахат, у якому досліджено історія виборів від жовтневого випуску до заснування Лібертаріанської партії в період поширення. У досліджув аному часовому інтервалі чотири вибори (1861, 1865, 1869 і 1872 рр.) проводилися в Угорському королівстві та Берег комітаті.
Парламентські вибори у Берегові 1861–1875 рр.
Keywords: Beregszász; dualizmus; Bereg vármegye; választások; Tiszahát; вибори; Тисахат; Берегове