Вдосконалення облікової політики підприємств з метою оптимізації оподаткування - Пойда-Носик Ніна; Poyda-Nosyk Nina; Pojda-Noszik Nina; Рац Роланд-Андраш; Rácz Roland-András (II. RFKMF, 2024)
Резюме. Формування облікової політики є фундаментальною складовою ефективної організації облікового процесу на підприємстві. Ключовим аспектом результативної систематизації облікової процедури є законна мінімізація витрат пов’язаних з оподаткуванням, або іншими словами, оптимізація оподаткування. Оскільки в умовах ринкової економіки метою підприємницької діяльності є максимізація прибутку, то керівники і менеджери вищої та середньої ланки постійно знаходяться в пошуку нових і більш досконалих методів, підходів та способів зменшення своїх витрат. Хоч за своєю економічною природою сплата податків є неухильним явищем, розмір цих платежів є цілком не однозначний. Використання можливостей оптимізації податкових платежів в умовах чинного податкового законодавства є завданням облікової політики, яке дозволяє підприємству досягти своїх цілей.
Improvement of the enterprises' accounting policy for the purpose of tax optimization
A vállalkozások számviteli politikájának tökéletesítése az adózás optimalizálása érdekében
Keywords: облік; підприємство