Цифрова дипломатія: переваги та ризики - Мателешко Юрій (Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці II, 2024)
Резюме. Цифрову (електронну) дипломатію (далі – ЦД) прийнято вважати однією з форм публічної (громадської) дипломатії, яка використовує Інтернет, нові інформаційно-комунікаційні технології та соціальні мережі як засоби здійснення дипломатичних відносин. Від класичної публічної дипломатії ЦД відрізняється тим, що вона забезпечує ширший та прозоріший доступ до інформації та надає можливості для більшої взаємодії між окремими особами та організаціями. Крім державних акторів, в електронній дипломатії беруть участь також різні неурядові суб'єкти (політичні партії, громадські організації, інфлюенсери тощо).
Keywords: Цифрова дипломатія; інформаційно-комунікаційні технології