Розробка інформаційної системи для автоматизації роботи фітнес-центру з інтеграцією механізмів безпеки - Василь Кіш; Василь Морохович (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Egyetem, 2025)
Резюме. У сучасному світі, що динамічно розвивається, сектор послуг, особливо у сфері фітнесу та здорового способу життя, переживає період інтенсивної цифровізації. Застосування інформаційних систем (ІС) для автоматизації бізнес-процесів стає не просто конкурентною перевагою, а необхідною умовою для ефективного функціонування фітнес-центрів. Такі системи дозволяють оптимізувати управління клієнтською базою, розкладом занять, обліком абонементів та ресурсів, що, своєю чергою, підвищує якість обслуговування та загальну рентабельність бізнесу. Однак, з розширенням функціоналу та зростанням обсягів оброблюваних даних, особливо персональних, питання забезпечення кібербезпеки виходить на перший план, набуваючи критичної важливості. Проблема, що виникає в процесі розробки ІС для фітнес-центрів, полягає в пошуку балансу між функціональною повнотою та надійністю системи. Типові рішення, що доступні на ринку, часто зосереджені на базовій автоматизації, залишаючи поза увагою складні аспекти захисту конфіденційної інформації, включаючи медичні дані, фінансові транзакції та особисті відомості користувачів. Недостатній рівень безпеки може призвести до несанкціонованого доступу, витоку даних та репутаційних втрат для підприємства. Отже, розробка теоретичних та практичних підходів до інтеграції посилених механізмів безпеки в інформаційну систему фітнес-центру є актуальним завданням, що відповідає сучасним викликам цифрової епохи. Метою дослідження є обґрунтування методики створення інформаційної системи для автоматизації роботи фітнес-центру, яка забезпечує не лише ефективне управління бізнеспроцесами, але й гарантує рівень захисту даних на всіх етапах їхнього життєвого циклу. Наукова новизна роботи полягає в систематизації та обґрунтуванні комплексного підходу до розробки ІС фітнес-центру, який поєднує функціональну автоматизацію з багаторівневим захистом даних, використовуючи сучасні криптографічні алгоритми, механізми контролю доступу та моніторингу активності користувачів. Практична цінність дослідження полягає в можливості застосування його результатів ІТ-фахівцями для ефективного планування та реалізації аналогічних проєктів.
Teljes kiadvány: https://kme.org.ua/uk/publications/rol-bezpeki-v-transkordonnomu-ta-mizhnarodnomu-spivrobitnictvi/
Keywords: інформаційна система; автоматизація бізнес-процесів; фітнес-центр; цифровізація; кібербезпека