Сучасні тенденції вдосконалення аудиту в країнах ЄС - Бачо Роберт; Robert Bacho; Bacsó Róbert (Видавництво УжНУ «Говерла», 2020)
Резюме. Національні система аудиту країн-членів ЄС регулюється Директивою 8 Європейського Парламенту та Ради [3], яка організовує аудит в єдиній, всебічній системі, ефективно регулюючи цю складну область, зберігаючи її національне різноманіття. Ця Директива спрямована на підвищення надійності фінансової звітності шляхом встановлення правил узгодження процедур обов’язкового аудиту річних та консолідованих звітів та посилення захисту Європейського Союзу від фінансових скандалів.
Keywords: аудит; Європейськкий Союз; цифровізація; стандарти