Szókincs és kommunikatív kompetencia - Kovács Szilvia; Ковач Сільвія (PoliPrint Kft., 2010)
A XXI. században a nyelvtanulás az érvényesülés egyik fő alapkövetelménye. Az idegen nyelvet tanulók többsége arra törekszik, hogy folyékony és helyes beszédet sajátítson el. A megfelelő, gazdag szókincs kiemelkedő szerepet tölt be a beszédben és döntő eleme a sikeres kommunikációnak. Jelen munka a szókincs és a beszédkészség, valamint a kommunikatív kompetencia szoros kapcsolatára, fejlesztésének és tanításának fontosságára kíván rávilágítani.

Резюме. У XXI столітті вивчення мов є важливою запорукою успіху. Більшість тих, хто вивчає іноземну мову, намагається засвоїти плавне та правильне мовлення. Багатий словниковий запас грає важливу роль у розмові і є головним елементом успішної комунікації. У даній роботі зроблено спробу показати тісний зв’язок між словниковим запасом та комунікативною компетенцією; а також підкреслити важливість їхнього розвитку та вивчання.
https://www.kmf.uz.ua/hun114/letoltes/acta/acta10_1.pdf
https://opac3.brff.monguz.hu:443/hu/record/-/record/130652
Keywords: szókincs; kommunikatív kompetencia; nyelvtanulás